nieuws

Oud-Neprom-voorzitter Carel de Reus overleden

Stedenbouw

Na een ziekbed van een jaar is zondag 8 december oud-Neprom-voorzitter Carel de Reus overleden.

Oud-Neprom-voorzitter Carel de Reus overleden
Beeld Shutterstock

Carel de Reus was gedurende tientallen jaren met grote betrokkenheid zeer actief binnen de wereld van projectontwikkeling en stedelijke ontwikkeling. Altijd op zoek naar tijdeloze kwaliteit en maatschappelijke relevantie, schrijft de Neprom in een reactie op zijn overlijden. Van 2001 tot medio 2003 was  hij  voorzitter van de Neprom, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen. Ook daarna was hij als lid van tal van commissies en werkgroepen van groot belang voor het vakgebied.

De Reus werd, samen met drie andere voormalige ambtenaren van het ministerie tijdens de verhoren van de parlementaire enquêtecommissie bouwnijverheid  in 2008 door ex-AVBB-topman Terlingen beschuldigd van het lekken van vertrouwelijke informatie naar marktpartijen. De Reus deed de beschuldigingen meteen af als onzin en werd ook later gerehabiliteerd.

Na zijn studie begon de bouwkundig ingenieur (Delft) in 1974 bij het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (Vrom) en werd daar uiteindelijk hoofdingenieur -directeur in de provincie Noord-Holland. In 1988 werd hij directeur van Wilma Vastgoed  bij de Groep Wonen en eind 1996 ging hij naar Johan Matser Projectontwikkeling. In 20o8 en 2009 was hij directeur van Synchroon, waarna hij zijn eigen bedrijf begon.

De Reus is 72 jaar oud geworden.

Reageer op dit artikel