nieuws

Herontwikkeling Watertorenplein Zandvoort komt dichterbij

Stedenbouw

Herontwikkeling Watertorenplein Zandvoort komt dichterbij
Beeld www.panoramio.com

Volgens de Heemsteedsecourant.nl lijkt er eindelijk een stap te zijn gezet voor de herontwikkeling van het Zandvoortse Watertorenplein. Via een mediationtraject is een oplossing bereikt over de ontwikkeling tussen de betrokken partijen: de gemeente Zandvoort, de Watertoren CV, Springtij Architecten, DeBiase en AG Architecten.

Het plein ligt aan de voet van de bekende Zandvoortse watertoren. De verschillende architectenbureaus zijn al jaren bezig met ontwerpen voor het plein en de toren die nu allemaal een blok van het plein gaan ontwikkelen.

Om toch tot een samenhangende architectuur te komen, zal het oorspronkelijke plan van AG architecten als uitgangspunt worden genomen. Dat betekent dat, alhoewel Springtij Architecten het deel bij de watertoren mag ontwikkelen, er geen huizen met rode daken op het plein zullen verschijnen.

Het gezamenlijke plan moet binnen het bestemmingsplan blijven, zodat de bouw op korte termijn kan beginnen. Uitgegaan wordt van een integrale ontwikkeling van watertoren en plein. Van de te bouwen woningen is 30 procent bestemd voor sociale woningbouw. Er is afgesproken dat Vinkbouw de ontwikkelaar wordt. Alle nog lopende gerechtelijke procedures worden stopgezet.

Reageer op dit artikel