nieuws

De Zwarte Hond wint competitie stadshart Stadshagen in Zwolle

Stedenbouw

De Zwarte Hond wint competitie stadshart Stadshagen in Zwolle
Beeld Plomp

De Zwarte Hond is de winnaar van de uitbreiding van winkelcentrum Stadshagen in Zwolle. Samen met Dura Vermeer maakte De Zwarte Hond een plan om dit centrum te ontwikkelen tot een nieuw stadshart in Zwolle. De gemeente Zwolle oordeelde onder meer: ‘De architectuur is op alle schaalniveaus van het plan consistent ontworpen en gedetailleerd.’

Toelichting De Zwarte Hond – Met bijna een vijfde van de Zwolse bevolking en een eigen treinstation komt Stadshagen qua grootte in de buurt van een gemeente als Meppel. Dat vraagt om een levendig stadshart, met voldoende maatschappelijke voorzieningen, wonen, parkeren, openbare ruimte en uitbreiding van het winkelaanbod. Een stadshart waar je niet alleen boodschappen doet, maar ook graag verblijft, mensen ontmoet en inspiratie vindt. De gemeente noemt het plan van De Zwarte Hond ‘een geloofwaardig concept waarin wonen, werken, detailhandel, horeca en maatschappelijke voorzieningen onderling goed verweven zijn en waar ontmoeting gestimuleerd wordt’.

De Zwarte Hond stadshart zwolle

Beeld Plomp

Beeld Plomp

Hoogstedelijke mix

De uitbreiding vult het bestaande winkelcentrum aan. Zo gaat het nieuwe stadshart één geheel vormen dat in balans is. Een extra supermarkt en nieuwe winkels vergroten de diversiteit. Een divers woningaanbod maakt het centrum inclusief. Een sterke maatschappelijke invulling – met de Stadsfoyer aan het nieuwe plein als place to be en een grote, voor iedereen toegankelijke daktuin – zorgt ervoor dat je hier langer wilt verblijven.

De Zwarte Hond Stadshart Zwolle Beeld Plomp

Lees ook:

De Zwarte Hond ontwerpt De Caap in Capelle aan den IJssel

 

De Zwarte Hond gevraagd voor transformatie Entwicklungsgebiet Rudloffstrasse Bremerhaven

 

Reageer op dit artikel