nieuws

KAW bouwt wijk met NOM-woningen op oud fabrieksterrein in Hengelo

Stedenbouw

KAW bouwt wijk met NOM-woningen op oud fabrieksterrein in Hengelo

Ooit stond de Seahorse-fabriek van de KWF (Koninklijke Weefgoederen Fabriek) in de Woolderes buurt in Hengelo. Het terrein staat nu leeg en wordt getransformeerd naar een bijzonder woongebied midden in de stad. Ontwikkelaar VanWonen gaf KAW-architecten opdracht om een hele nieuwe wijk te ontwerpen – van woning tot woonomgeving – en betaalbaar wonen mogelijk te maken.

De nieuwe woningen krijgen een industriële uitstraling door bijvoorbeeld gebruik te maken van robuuste materialen en verfijnde kozijnen. Er komen nul-op-de-meter woningen en de openbare ruimte wordt klimaatadaptief ingericht door bijvoorbeeld de integratie van ecologie en waterbuffering.

NOM Woningen Hengelo door KAW

Niet alles wordt nieuwbouw in het plan van KAW, zo wordt een deel van de oude sheddaken van de fabriekshal bewaard. Hier kunnen toekomstige eigenaren zelf een woning in laten bouwen. Ook blijft een oude fabrieksmuur staan die wordt geïntegreerd in de erfafscheidingen op het terrein.

NOM Woningen Hengelo door KAW

Starterswoningen en betaalbare gezinswoningen maken deel uit van de buurt net zoals levensloopbestendige woningen met tuin, gelijkvloerse appartementen en dus ook vrije kavels voor zelfbouw.

NOM Woningen Hengelo door KAW

Lees ook

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel