nieuws

Binnen 5 jaar tot 2.000 woningen erbij in Sloterdijk

Stedenbouw

Binnen 5 jaar tot 2.000 woningen erbij in Sloterdijk

Het woningaanbod in Amsterdam Sloterdijk gaat de komende jaren verdrievoudigen door de komst van 7 nieuwe woonprojecten, zo blijkt uit gegevens van het nieuwe initiatief Uptown Sloterdijk.

Uptown Sloterdijk, een initiatief van diverse projectontwikkelaars en ondernemers, CBRE en de Gemeente Amsterdam, brengt alle ontwikkelingen in Sloterdijk in kaart. De komende jaren moet het gebied van veranderen van een vrijwel monofuctioneel business district naar een gemengde stadswijk.  Het gebied moet ook het centrum worden van het toekomstige ‘Haven-Stad’, een nieuwe wijk waarin 40.000 tot 70.000 nieuwe woningen zijn voorzien.

Nieuwbouw en transformatie

Op dit moment zijn er in Sloterdijk 605 woningen. Met de 100.000 m2 woningoppervlakte in ontwikkeling door zowel nieuwbouw als transformatie van oude kantoren. komen er de komende 3 tot 5 jaar 1.500 tot 2.000 woningen bij.

Floating Gardens het eerste transformatieproject in Sloterdijk-Centrum

Floating Gardens het eerste transformatieproject in Sloterdijk-Centrum

Nieuwe voorzieningen

Ook moeten er in Sloterdijk tal van nieuwe ontmoetingsplekken en initiatieven op het gebied van horeca, cultuur, sporten en uitgaan komen. Zo is er de nieuwe padelbaan en heeft het Holland Casino er in 2018 een vestiging gekregen. Andere geplande voorzieningen zijn onder andere een basisschool, supermarkt en nieuwe sport- en spelfaciliteiten.

Voor UPTown Sloterdijk sloegen 9 partijen hun handen ineen: APG, BPD, CBRE, EDGE, Gemeente Amsterdam, Heijmans, NSI, Synchroon en TMG.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel