nieuws

Hoog Catharijne wint NRW-jaarprijs 2019

Stedenbouw

Hoog Catharijne wint NRW-jaarprijs 2019
Stadskamer Hoog Catharijne door D/DOCK en STIR Architecture. Beeld: Karen Steenwinkel

Hoog Catharijne Utrecht heeft de NRW-jaarprijs 2019 ontvangen. De belangrijkste betrokken partijen van het herontwikkelingsproject zijn de eigenaar en ontwikkelaar Klépierre en architectenbureau Stir Architects.

Het project is nog niet klaar, stelde juryvoorzitter René Vierkant.  ‘Net zoals een binnenstad nooit klaar is. Maar nu al heeft Hoog Catharijne de harten van de mensen weer weten te veroveren. Hoog Catharijne boeit en bindt ons al decennia lang. Als bezoeker, bewoner, reiziger, ondernemer, maar zeker ook als vakgenoten. Life of a Mall. Met bewondering kijken we naar het resultaat vandaag. En daarom heeft NRW besloten dat Hoog Catharijne deze bijzondere editie van de dertigste NRW Jaarprijs verdient.’

Directeur Brigit Gerritse van NRW: ‘Eerder dit jaar hebben we moeten besluiten dat er onvoldoende nominaties waren voor een volledig jurytraject. Ontzettend jammer natuurlijk, juist omdat we dit jaar de dertigste editie zouden uitreiken. Ook Hoog Catharijne had zich uiteindelijk niet aangemeld. Samen met het bestuur hebben we toen in het geheim deze speciale prijsuitreiking voorbereid. Een mooie manier om dit prachtige project in het zonnetje te zetten.’

De NRW Jaarprijs wordt sinds 1989 uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel