nieuws

Den Haag houdt bouwplannen van koning, ministers en instellingen compleet geheim

Stedenbouw

Den Haag houdt bouwplannen van koning, ministers en instellingen compleet geheim
Paleis Noordeinde in Den Haag

De gemeente Den Haag gaat bouwplannen voor onder meer het koningshuis, woningen van ministers, beveiligde politici en bepaalde internationale instellingen nu officieel compleet geheim behandelen zo schrijft Omroep West op haar website. Aanvragen voor vergunningen worden niet gepubliceerd, stukken zijn niet voor burgers in te zien. De Haagse Stadspartij eist opheldering over de nieuwe regels.

Dat blijkt uit stukken die de gemeente Den Haag recent heeft gepubliceerd. De nieuwe regels voor vertrouwelijke vergunningen maken ook duidelijk dat bouwplannen van bijvoorbeeld ambassades, politiebureaus en ministeries voortaan officieel geheim worden gehouden. Deze vallen echter onder een net iets minder hoog ‘beschermingsniveau’. Daardoor worden de bouwaanvraag en het besluit hierover nog wel gepubliceerd. Maar wie de bijhorende stukken direct wil zien, vangt bot. Die zijn zonder toestemming van het stadsbestuur niet openbaar.

De nieuwe regels zijn volgens het stadsbestuur nodig om helderheid te verschaffen.

Lees verder op Omroep West.nl

 

Reageer op dit artikel