nieuws

BAUKUNST wint ontwerpwedstrijd MANUFAKTURE op Brusselse Abattoir-site

Stedenbouw

BAUKUNST wint ontwerpwedstrijd MANUFAKTURE op Brusselse Abattoir-site
Baukunst Anderlecht beeld via Architectura.be

Tegen januari 2023 verschijnt op de site van Abattoir te Anderlecht een nieuwbouw van ongeveer 6.000 m² oppervlakte. Het gebouw kreeg als naam ‘de MANUFAKTURE’, en het zal diverse functies weten te combineren. Het Brusselse BAUKUNST werd geselecteerd als winnaar van de ontwerpwedstrijd i.s.m. Util, Bureau Bouwtechniek en Daidalos Peutz.

BAUKUNST  besloot met een luchtig ontwerp in te spelen op de ruimtelijke uitdagingen die de geografische ligging van het nieuwe gebouw met zich meebrengt. Door zijn positie op de site maakt MANUFAKTURE het mogelijk om een nieuwe openbare ruimte te creëren en rechtstreeks met de historische hal in dialoog te treden. Lees verder op architectura.be

 

 

Reageer op dit artikel