nieuws

West 8 wint ontwikkeling Middle Branch Waterfront in Baltimore

Stedenbouw

West 8 wint ontwikkeling Middle Branch Waterfront in Baltimore
Beeld West 8

West 8 heeft James Corner Field Operations en Hargreaves Jones verslagen voor het ontwerp van een park van 11 mijl in South Baltimore. Het winnende voorstel van het New Yorkse kantoor van de studio werd gekozen als onderdeel van de Middle Branch Waterfront Revitalization Competition, een door de stad gesteund plan om de lokale bevolking te betrekken bij een onbenut deel van de kustlijn van de Patapsco River.

Ten oosten van Westport en ten zuiden van Port Covington aan de overkant van de rivier, wordt de waterkant van het bestaande Middle Branch Park in de omliggende baai uitgebreid tot een aangelegde lineaire strook voor recreatieve activiteiten en het observeren van dieren in het wild. West 8 gaat samen met de lokale teams van Mahan Rykiel en Moffat & Nichol werken aan het meerfasenproject en de beste strategieën uitzoeken om een nieuwe groene ring rond de waterkant te bouwen vol met pieren, promenades en andere structuren voor optredens en groepsbijeenkomsten.

Volgens het voorstel zullen in de toekomstige fasen de 103-jarige Hanover Street Bridge in Beaux Arts-stijl, die Middle Branch met Port Covington verbindt, ook worden omgezet in een park. Er wordt een nieuwe (auto) brug gebouwd die zich uitstrekt van de geplande Under Armour-campus tot Brooklyn, in plaats van Cherry Hill, waar Middle Branch Park zich bevindt. Een kunstmatig eiland zal eronder worden gebouwd in het midden van de baai.

Voor de aanleg van de landring van 11 mijl wordt bestaande bagger uit de nabijgelegen haven hergebruikt en herverdeeld waarna na verloop van tijd nieuwe moeraslanden ontstaan. Volgens de uitschrijvers van de prijs zal deze stap helpen bij het bouwen van een aantrekkelijke waterkant voor de gemeenschap van South Baltimore. Een die de economie stimuleert, net als de andere verbeteringen in Inner Harbor en Fells Point.

Diagram met het met bagger gevulde moerasland en kunstmatige eilanden in de baai (in lichtgroen), evenals het pad en verbindingsbruggen (in geel). Beeld West 8

Onderdeel van de plannen van West 8 is de aanleg van een spoorbaan van Middle Branch Park naar Westport Meadows over de Cove van Ridgeley. Een vervallen lokale brug zou eventueel kunnen worden omgezet in een doorgang voor voetgangers, die toegang biedt tot Swan Park in Port Covington.

West8-Baltimore Middle Branche Waterfront

Beeld West8

Meer informatie en de presentatie van de plannen van de overige genomineerden is op www.middlebranchwaterfront.com

Lees ook:

Adriaan Geuze wint ARC18 Oeuvre Award

West 8 krijgt ASLA Honor Award

 

 

Reageer op dit artikel