nieuws

Herontwikkeling busremise Hilversum

Stedenbouw

Herontwikkeling busremise Hilversum

Ontwikkelaar Dennenborgh Groep in Soest maakt aan de hand van de schetsen van architectenbureau Denc plannen voor de herontwikkeling van de busremise aan de Larenseweg 1, 1-1 en 1-2 in Hilversum.

De ontwikkelaar is in gesprek met omwonenden en andere geïnteresseerden over een nieuwe invulling van het bedrijfsterrein, dat nu nog in gebruik is bij vervoersmaatschappij Connexxion. Het is de bedoeling dat het terrein op termijn vrijkomt voor herontwikkeling.

Of de plannen van Dennenborgh om hoogbouw neer te zetten op de plaats van de busremise hangt onder meer af van de concessie openbaar vervoer. Zodra deze is gegund door de provincie wordt duidelijk of Connexxion vertrekt uit Hilversum-Oost.

Het gaat om één van de locaties die gemeente Hilversum heeft aangewezen voor herontwikkeling in 1221. Recent is de Gebiedsagenda 1221 door de gemeente vastgesteld, waarin ook deze locatie is genoemd.

De busremise ligt in de zogeheten Electrobuurt, die in de visie van de gemeente moet worden verbonden met de Geuzenbuurt. ‘De locatie van de busremise speelt hierin een sleutelrol. Ambitie is om de Larenseweg te vergroenen met een stevige bomenrij, zodat het een volwaardige stadsentree wordt. […] Historische gebouwen als het oude tramstation bij de busremise, de Wybertjesfabriek en de (grote) Sigarenfabriek aan de Ampèrestraat maken de historie herkenbaar en beleefbaar.’

In de voorlopige plannen van Dennenborgh staan woongebouwen met appartementen ingetekend, een overbouwing met appartementen van de bestaande remise en hergebruik van de historische gebouwen ‘De Geus’ en het stationsgebouwtje, waar – met vraagteken – een horecafunctie staat ingetekend.

Bron: Vastgoedmarkt.nl
Lees ook:

Reageer op dit artikel