nieuws

Antwerpen zoekt projectteam innovatieve stadshaven

Stedenbouw

Antwerpen zoekt projectteam innovatieve stadshaven

De stad Antwerpen heeft vorig jaar geleden de visienota ‘Innovatieve stadshaven’ gemaakt voor een deel van het Eilandje en Steenborgerweert, een gebied in het noorden van Antwerpen tussen de stadskern en het havengebied.

Het gebied dat bestaat uit Kempeneiland, Mexico-eiland, Asiadok-Oostkaai en Steenborgerweert werd, zo schrijft Bouwkroniek op haar website, uitgekozen om opnieuw ruimte voor productie in de stad te voorzien. Het Kempeneiland en het zuidelijke deel van Asiadok-Oostkaai komen in deze visie naar voor om als katalysator de transitie van het gebied op gang te trekken.

De bedoeling van deze opdracht is om de concrete overgang van het gebied naar een hotspot van innovatieve maakbedrijvigheid te inspireren en te sturen. Het traject moet inzicht verschaffen in welke rol Antwerpen als investeerder moet opnemen en waar een rol als facilitator door het creëren van een goed investeringsklimaat volstaat. Dit vraagt een beeld van de belangrijke gebiedsbrede infrastructurele investeringen, maar ook een duidelijk ontwikkelingskader met uitnodigende verbeeldingen om bedrijven en investeerders warm te maken.

AG Vespa is op zoek naar een projectteam dat deze opdracht in goede banen kan leiden. Naast de opmaak van een programmatorische en financiële analyse en toetsingskader, zal via ontwerpend onderzoek een beeld geschetst worden van het transitieplan. Inzenden kan tot woensdag 4 september.

Bron: Bouwkroniek.be

Lees meer over Antwerpen

Reageer op dit artikel