nieuws

Adriaan Geuze in adviescommissie internationale landschapsarchitectuurprijs

Stedenbouw

Adriaan Geuze in adviescommissie internationale landschapsarchitectuurprijs
Adriaan Geuze, beeld Dik Nicolai

The Cultural Landscape Foundation (TCLF), een non-profit organisatie uit Washington DC (VS) heeft een tweejaarlijkse internationale landschapsarchitectuurprijs ingesteld. Met de toekenning van de prijs is een bedrag van 100.000 dollar gemoeid, een uniek bedrag voor een landschapsarchitectuurprijs.

Daarnaast biedt de prijs twee jaar betrokkenheid die de zichtbaarheid van het werk van landschapsarchitectuur in bredere zin zal vergroten.

In de adviescommissie die beslist over de toekenning van de prijs heeft onder andere Adriaan Geuze, oprichter en ontwerpdirecteur van West 8 in Rotterdam, Nederland en New York en onder andere winnaar van de ARC18 Oeuvre Award, zitting.

De prijs onderzoekt de staat van landschapsarchitectuur door de praktijk van de laureaten en laat zien hoe landschapsarchitectuur en zijn beoefenaars het publieke domein transformeren door sociale, ecologische, culturele, ecologische en andere uitdagingen in hun werk aan te pakken. De prijs wordt uitgereikt in 2021.

Meer informatie

Lees ook:

Adriaan Geuze wint ARC18 Oeuvre Award

Reageer op dit artikel