nieuws

Eo Wijers prijsvraag zoekt perspectieven voor een vitaal landelijk gebied

Stedenbouw

De 11e editie van de Eo Wijers Prijsvraag heeft als thema ‘Verrukkelijk Landschap, naar een aantrekkelijk en vitaal landelijk gebied’. Hiervoor is de gelijknamige stichting op zoek naar verrassende ideeën, scherpzinnige visies en intelligente ontwerpoplossingen voor het platteland van morgen.

Eo Wijers prijsvraag zoekt perspectieven voor een vitaal landelijk gebied

Ontwerpers, onderzoekers en opdrachtgevers worden uitgedaagd perspectieven te schetsen voor een veelzijdig en vitaal landelijk gebied. Voor een landschap dat betrouwbaar voedsel oplevert, en tegelijkertijd een duurzame en gezonde woonomgeving kan zijn. Met ruimte voor natuur, erfgoed en recreatie.

In de prijsvraag Verrukkelijk Landschap staat de vraag centraal, hoe onze voedselvoorziening en de wijze waarop de keten van grond tot mond in ons land vorm krijgt in de regio en georganiseerd wordt.Maar er komen meer maatschappelijke veranderingen op het landelijk gebied af, wat de complexiteit vergroot: economische transities, ruimtelijke opgaven en nieuwe technologische ontwikkelingen.

Startbijeenkomst

De prijsvraag gaat van start met een openbare bijeenkomst op 27 september 2019. Bij deze gelegenheid presenteren de partners uit de regio de studiegebieden en zullen kennisinstellingen hun licht over de opgaven in de regio’s te laten schijnen. Ook worden vragen van de aanwezigen beantwoord. Aanmelden hiervoor kan via www.eowijers.nl Deelnemende teams kunnen zich van 28 september tot en met 1 december 2019 registreren voor deelname aan de prijsvraag.

Het programma Ruimte voor de Rivier is onderscheiden met de Grote Rotterdam-Maaskantprijs 2018. Lees meer>>

Eerdere winnaars

De tien prijsvragen die de Eo Wijersstichting sinds 1985 organiseert, hebben befaamde winnaars opgeleverd. Het winnende ontwerp in de eerste editie, het door onder andere Dirk Sijmons bedachte Plan Ooievaar, bracht een verandering teweeg in het denken over rivieren en natuur. Het voorstel legde de basis voor het succesvolle rijksprogramma Ruimte voor de Rivier. Het plan Markeroog van West 8 – winnaar in 2006 – bereidde de weg voor de ecologische ontwikkeling van het Markermeer.

Meer informatie

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel