nieuws

Winnaars AM I Included, Urbanos, betrokken bij ontwikkeling Parkstad Zuid Rotterdam

Stedenbouw

Winnaars AM I Included, Urbanos, betrokken bij ontwikkeling Parkstad Zuid Rotterdam

De winnaars van AM I Included?, ontwerpbureau Urbanos (Camila Pinzon Cortes en Pepijn Verpaalen) worden door gebiedsontwikkelaar AM betrokken bij de ontwikkeling van Parkstad Zuid in Rotterdam.

Op Parkstad Zuid ontwikkelt AM naar ontwerp van Barcode  een duurzaam appartementencomplex van ruim 250 woningen, inclusief parkeren en leisure-, hospitality-, sport- en maatschappelijke functies. Urbanos gaat vanuit Parkstad Zuid kijken naar de opgave met als doel een integraal advies te ontwikkelen met een concreet perspectief voor zowel de korte termijn als de lange termijn.

Prijsvraag AM I Included?

In juni van het vorig jaar lanceerde AM de prijsvraag AM I Included? Hiermee deed AM een beroep op ontwerpers, stadmakers, stadssociologen en anderen om toepasbare ideeën aan de te dragen voor een inclusieve stad. In totaal dongen 54 deelnemers uit binnen- en buitenland mee aan de prijsvraag. URBANOS won uiteindelijk de prijs uit de selectie van vier genomineerden.

Lees ook:

Reageer op dit artikel