nieuws

Winnaar ZoHo-tender bekend

Stedenbouw

Winnaar ZoHo-tender bekend
De Hofbogen in Rotterdam. Beeld via www.zohorotterdam.nl

Door een jury bestaande uit ZOHOcitizens, gemeente Rotterdam en woningcorporatie Havensteder is de combinatie Leyten – SteBru aangewezen tot winnaar van de tender voor het Zomerhofkwartier. Het consortium wil het kwartier ontwikkelen tot een nieuwe volksbuurt waarin de ZOHO-identiteit gekenmerkt door sterke ondernemersgemeenschap blijft bestaan.

In maart 2019 zijn vier consortia geselecteerd om een visie en schetsontwerp in dialoog te ontwikkelen. Eind juni lagen er vier overtuigende plannen met elk zo zijn sterke punten. Eén is sterk qua ecologische duurzaamheid, de ander in programma en in de verbinding naar de andere wijken. De derde heeft een heel sterk participatie traject terwijl Leyten-Stebru vooral een bijzonder overall concept kent.

Leyten is een belegger-ontwikkelaar uit Rotterdam en actief in de stad, SteBru is een lokale aannemer-ontwikkelaar die veel in Rotterdam en de regio doet. Ook de partners Plein06,  Workspot, BlueCity en Kickstad zijn locals.

Geen favoriet

De visie van Leijten-Stebru was niet de favoriet van ZOHOcitizens: ‘Wij vinden dat hun plannen nog op een aantal punten versterkt zouden moeten worden om van ZOHO werkelijk een gaaf stukje Rotterdam te maken; een gebied waar het fijn is om te wonen en waar plek is voor kunstenaars, creatieve makers en denkers. Wel hebben we deze partij leren kennen als een redelijke club, die kan luisteren en waarmee goed te praten valt. En dat gaan we dan ook doen de komende maanden!’

Vervolg

Binnenkort starten de besprekingen over het definitieve koopcontract, dat waarschijnlijk dit najaar wordt gesloten. Naar verwachting starten ook op zeer korte termijn de besprekingen, met onder meer ZOHOcitizens, over de toekomst van het Zomerhofkwartier.

ZOHOcitizens organiseert op 24 juli om 16.00 uur in het ZoHo-atelier een bijeenkomst waarin met geïnteresseerden de strategie voor de komende periode wordt uitgezet.

Lees ook:

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel