nieuws

Nieuwbouwproject BUUR stap dichterbij

Stedenbouw

Nieuwbouwproject BUUR stap dichterbij
Beeld via www.buurutrecht.nl

TBI-onderneming ERA Contour bouwt vanaf 2020 in opdracht van woningbouworganisatie Wonam, woningcorporaties Mitros en Portaal het nieuwbouwproject BUUR in Leidsche Rijn Centrum. In BUUR verrijzen 454 huurappartementen in 3 woonblokken met gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond worden winkelruimtes gerealiseerd voor kleinschalige en maatschappelijke initiatieven. NWA Architecten, Dam & Partners en JCAU zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het project BUUR, eerder bekend onder de naam Klein Leidsche Rijn, wordt gerealiseerd op het kavel tussen de Grauwaartsingel en de Centrumboulevard, pal naast Leidsche Rijn Centrum. In drie woonblokken komen in totaal 454 appartementen van verschillende afmetingen. Twee derde van de appartementen is bestemd voor sociale huur, een derde voor middenhuur. Onder de woonblokken komt een parkeerkelder, met daarop gezamenlijke binnentuinen.

BUUR wordt gerealiseerd als laatste stukje centrum van Leidsche Rijn. Het project ligt tussen het winkelcentrum aan de ene kant en twee basisscholen aan de andere kant. Ook liggen er een doorgaande fietsroute en een busbaan langs de toekomstige bouwplaats.

Naar verwachting kan ERA Contour in de zomer van 2020 starten met de bouw.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel