nieuws

Moreelsepark Utrecht wacht mogelijk transformatie

Stedenbouw

Moreelsepark Utrecht wacht mogelijk transformatie
Uit de gebiesvisie ‘Tuinen van Moreelse’. Op de impressie zicht van het Moreelsepark richting de Dom

De gemeente Utrecht wil het Moreelsepark en omgeving gaan transformeren naar een levendige buurt om zo beter deel te laten zijn van het stadscentrum, zo schrijft DUIC op haar website. De gemeente heeft hiervoor samen met het Rijksvastgoedbedrijf de visie ‘De Tuinen van Moreelse’ opgesteld.

Ongeveer tienduizend mensen gebruiken Moreelse dagelijks. Tijdens de ochtend- en de avondspits is het er druk, maar in de avonden en de nachten zijn er alleen wat bewoners te zien op straat. De gemeente ziet dit graag anders. Daarom is de visie ‘De Tuinen van Moreelse’ opgesteld om het gebied te transformeren. Daar is in te lezen dat het gebied veel potentie heeft, maar nog te weinig wordt benut. De visie is nog maar een eerste stap, de komende tijd moeten de plannen concreter worden.

De Tuinen van Moreelse moeten een prettige plek worden om te verblijven, als compensatie voor de druk en hectiek van de rest van het stationsgebied. Er moeten betere routes komen voor voetgangers en fietsers maar ook sportmogelijkheden in de openbare ruimte. Daarnaast moet het gebied een duurzaam karakter krijgen met veel aandacht voor circulariteit.

Het Rijk en de gemeente Utrecht willen ook met andere partners in het gebied gaan samenwerken en daarom wordt er een intentieverklaring met a.s.r. real estate, pensioenuitvoerder MN, NS en ProRail ondertekend. Deze ondertekening is gepland tijdens een bezoek van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan het stationsgebied op 10 juli. Bekijk de gebiedsvisie De Tuinen van Moreelse.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel