nieuws

DELVA, CF Møller en B2Ai winnen derde prijs voor nieuw gebouw Europese Commissie

Stedenbouw

DELVA, CF Møller en B2Ai winnen derde prijs voor nieuw gebouw Europese Commissie
Overzicht van het ontwerp

Uit een competitie van 30 internationale teams, uitgenodigd om het nieuwe gebouw van de Europese Commissie te ontwerpen, heeft het ontwerp van DELVA Landscape Architects | Urbanism in samenwerking met C.F. Møller Architects en B2Ai de derde prijs gewonnen.

Het ontwerp van het team van DELVA voor dit vlaggenschip van de EU belichaamt openheid, inclusiviteit en toegankelijkheid, met als doel nieuwe normen te stellen voor een duurzame toekomst. Het omvat kantoren, kinderdagverblijven, restaurants, winkels en een bezoekerscentrum dat tot 345.000 mensen per jaar kan verwelkomen.

01_DELVA-Landscape-Architecture-Urbanism-LOI_130-Brussel-entrance-maelbeek

Het centrale plein verbindt de stad met de hoofdingangen van de gebouwen

Het ontwerp van DELVA voor de buitenruimtes gaat uit van het idee van de natuurlijke Europese landschappen als onze gemeenschappelijke grond. De diverse landschappen verenigen zich over de grenzen en weerspiegelen waarden van democratie, inclusiviteit, duurzaamheid en gelijkheid. Het ontwerp van de buitenruimtes voor EUC is daarom direct gebaseerd op dit lappendeken van Europese landschappen. Door een eenvoudig maar rijk en duurzaam ontwerp worden de waarden van het EUC omgezet in het stedelijke weefsel.

Dakaanzicht

DELVA Landscape Architects | Urbanism maakte onderdeel uit van het team B2AI  bestaande uit BURO II & ARCHI+I (architect en teamleider), C.F Møller Architects, Denemarken, VK Engineering, België. Structural engineering: VK Engineering, België. Transsolar Energietechnik,  Duitsland. Renders: Proloog.tv

Het winnende ontwerp van AVA Arquitectura Technica Y Gestion

De Europese Commissie heeft teams bestaande uit architecten, landschapsarchitecten en bouwtechnici uit de hele wereld uitgenodigd om , innovatieve, duurzame en kostenefficiënte voorstellen voor het project in te dienen. Winnaar is het team AVA Arquitectura Technica Y Gestion bestaande uit Rafael de la-Hoz Arquitectos (architect en teamleider), architect Perkins & Will, Verenigd Koninkrijk, Landschapsarchitect LATZ+Partner uit Duitsland, Tecnica Y Proyectos, Spanje, MC2 Estudio de Ingenieria, Spanje.
De tweede plaats ging naar het team van Portzamparc met landschapsarchitect FLorence Mercier paysagiste, Frankrijk, Artelia Bâtiment & Industrie, Frankrijk. Bekijk de winnaars via de website van de Europese commissie

Van 2 tot 28 september 2019 zullen de projecten van de drie prijswinnaars en alle andere ingestuurde plannen te zien zijn in een tentoonstelling aan de Rue Archimède 2, 1000, te Brussels

Foto's

Reageer op dit artikel