nieuws

Zoetermeer krijgt ‘altijd op vakantie woonwijk’ Happy Days

Stedenbouw

Zoetermeer krijgt ‘altijd op vakantie woonwijk’ Happy Days
Happy Days in Zoetermeer

De komst van de ‘altijd op vakantie woonwijk Happy Days’ in Zoetermeer is een stap dichterbij gekomen nu de gemeente en ERA Contour de samenwerkingsovereenkomst hebben getekend waarmee de bestemmingsprocedure in gang wordt gezet. Het ontwerp van de woningen in de woonwijk die aanvoelt als een luxe vakantiepark is van KOLPA architecten en MIX architectuur. Voor het stedenbouwkundig plan is bureau Plein06 ingeschakeld.

Happy Days is een woonwijk met 200 woningen in Zoetermeer die aanvoelt als een luxe vakantiepark in een glooiend groen landschap met picknicktafels, een blotevoetenpad en een speeldernis. In het woonplan staat de buitenruimte centraal. Zo komt er aan de voorzijde van de woningen een veranda. Een verlengstuk van het huis waar je altijd kunt zitten met uitzicht op het groene landschap.

Samen met stedenbouwkundig bureau Plein06 bedacht ERA Contour het concept ‘altijd op vakantie’. Geen lange rechte straten met auto’s voor de deur, maar een groen landschap waar de huizen op een speelse manier in staan. De wegen en auto’s bevinden zich aan de buitenrand. En door de veranda’s aan de voorkant van de huizen zijn alle woningen gericht op het gemeenschappelijke gebied.

Het is de bedoeling dat in de nieuwe Zoetermeerse wijk woningen komen voor stellen van alle leeftijden en gezinnen. In het gebied komen 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 appartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande bungalows en dijkwoningen tot terpwoningen en waterwoningen met een woonoppervlakte van 120 tot 175 m2.

Architectenbureaus KOLPA architecten en MIX architectuur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Hierbij wordt een groep geïnteresseerden nauw bij betrokken. Het groene Happy Days wordt duurzaam, klimaatadaptief en aardgasloos.

 

 

Reageer op dit artikel