nieuws

Tuindorp Weerestein wint tender herontwikkeling Hillegom sportvelden

Stedenbouw

Tuindorp Weerestein wint tender herontwikkeling Hillegom sportvelden

De openbare aanbesteding voor de herontwikkeling van de circa 5 hectare sportvelden naar betaalbare en vrijesectorwoningen in Hillegom-Noord is gewonnen door Tuindorp Weerestein.

De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, met name voor de Hillegommers zelf. Het plan bestaat uit 136 woningen in de sociale koop (met prijzen tussen circa € 100.000,- en € 225.000,-) en 148 woningen in de vrije sector koop. Ook worden er woningen in de sociale huursector in het plan opgenomen.

Uitslag tender 284 woningen in Hillegom

Het tenderteam bestaat uit regionale partijen. Naast de ontwikkelaars Timpaan en UBA Projectontwikkeling zijn dit Faro architecten uit Lisserbroek voor de stedenbouw en architectuur, Flux Landscape voor het landschappelijke ontwerp, AW Groep uit Lisse voor grond-, weg- en waterbouw, Interegion Groep uit Rijpwetering voor tender- en procesmanagement en UBA Bouw die de bouw voor haar rekening neemt. Na een verdere uitwerking van het stedenbouwkundig plan in overleg met gemeente Hillegom en in participatie met de buurt, zal de gebiedsontwikkeling naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 van start gaan.

Bron: Timpaan

Lees ook:

Stadsomwalling Leuven wordt zichtbaar door Flux i.s.m. Rots Maatwerk, Hallerbrun en Annika Devroe

FARO architecten ontwerpt ‘Gezicht op Delft’

Reageer op dit artikel