nieuws

Maaskant Dialogen: Dirk Sijmons en Diederik Samsom

Stedenbouw

Maaskant Dialogen: Dirk Sijmons en Diederik Samsom

Stichting Rotterdam Maaskant organiseert vier dialogen ter ere van het 40-jarig jubileum van de architectuurprijs. Op woensdag 12 juni gaan tijdens het vierde evenement Dirk Sijmons van H+N+S landschapsarchitecten klimaat- en energie-expert Diederik Samsom met elkaar in gesprek.

Sijmons en Samsom zullen het hebben over de vraag wat de ruimtelijke aspecten zijn van de energietransitie. Leidende vragen zijn: Wat is de ruimtelijke weerslag van het duurzaam opwekken van onze energie? Hoe kan de energietransitie stevig worden geïntegreerd in het omgevingsbeleid? Hoe creëren je draagvlak voor de vergroening van de samenleving?

De programmamakers stellen dat de overgang van fossiele brandstof naar hernieuwbare energie een enorme impact zal hebben op de fysieke omgeving. Windmolens zullen worden gebouwd in de Noordzee, wijken gaan van het aardgas af en worden aangesloten op zonneparken, warmtenetten en smart grids. De nieuwe vorm van energieopwekking vraagt om een nieuwe infrastructuur. Er ligt dus een grote opgave voor ruimtelijke ontwerpers, planners en politiek.

De vierde Maaskant Dialoog vindt plaats in POST podium en maakt onderdeel uit van de Architectuurmaand Rotterdam. Het gesprek wordt ingeleid door Michelle Provoost (Independent School for The City) en gemodereerd door Thijs Barendse (De Dépendance).

Meer over de ruimtelijke consequenties van energietransitie

Reageer op dit artikel