nieuws

Transformatie voor stationsbuurt Roeselare (B)

Stedenbouw

Transformatie voor stationsbuurt Roeselare (B)
Impressie: Roeselare.be/Snøhetta

Snøhetta ontwerpt samen met het Roeselaarse architectenbureau B2Ai en landschapsarchitect Erik De Waele de transformatie van de stationsbuurt van Roeselare (B). ‘Roelevard’ moet dé eyecatcher van de stad worden en en bij uitbreiding zelfs van de hele regio.

‘Roelevard’ bestaat uit onder andere een 46-meter hoge toren, 81 flats, 470 m² retailruimte, 200 m² horeca en 5.900 m² kantoorruimte in twee bouwblokken. In de kantoren zullen meer dan 400 mensen kunnen werken.

Op de locatie worden bovendien tal van ondergrondse parkeerplaatsen en ruim voldoende fietsplekken voorzien. Een deel van de parkeerplaatsen is voorbehouden voor de kantoren maar wordt na de kantooruren verhuurd aan de bewoners. Ook de publieke ruimte tussen de gebouwen zal een belevenisvolle ontmoetingsplek worden met een amfitheater en veel aandacht voor groen.

De bouwwerkzaamheden starten in principe in 2020 en zullen circa drie jaar duren.

Lees meer bij de bron

Reageer op dit artikel