nieuws

Independent School for the city

Stedenbouw

Independent School for the city

De Independent School for the City is een nieuw interdisciplinair onderwijsprogramma van een jaar, voor post-graduate studenten van over de hele wereld met een achtergrond in stedelijke studies zoals design, planologie, sociologie, geschiedenis etc. Het heeft zijn locatie in het Central District in Rotterdam. De School is een initiatief van Crimson Historians & Urbanists en ZUS [Zones Urbaines Sensibles].

Toelichting Independent School for the City – De Independent School for the City is een school in de stad, van de stad en voor de stad. Het bouwt voort op de overtuiging dat stedelijke strategieën – architectonisch en economisch, ruimtelijk en sociaal – gebaseerd moeten zijn op direct, eerstehands, empirisch onderzoek. De school is bewust niet geaccrediteerd, waardoor de deelnemers niet worden beperkt door de formaliteiten van de academische wereld of disciplinaire grenzen.

Het onderzoek is geworteld in alle verschillende disciplines waarin leraren en deelnemers zijn opgeleid. Deelnemers en docenten vormen een team waarin ervaren en minder ervaren deelnemers van elkaar leren en bijdragen aan het onderzoek. Onderzoek dat niet noodzakelijk oplossingsgericht is of leidt tot concrete ontwerpen, maar zal resulteren in producten variërend van teksten, films en tentoonstellingen tot acties.

Onderwijsprogramma 2019 – 2020

Het onderwijsprogramma van de Independent School loopt van september 2019 tot juni 2020 en bestaat uit drie blokken: Pack, Travel, Unpack. Via een reeks workshops en groepsopdrachten worden de deelnemers geconfronteerd met de expertise en aanpak van een breed scala aan Masters, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen project ontwikkelen.

Onderwijsprogramma

– Het eerste blok is getiteld ‘Pack’. Het vindt plaats in Rotterdam en bestaat uit verschillende opdrachten die gericht zijn op het leren van verschillende onderzoeksvaardigheden uit diverse disciplines, zoals (historisch) onderzoek, ruimtelijke en visuele analyse, stedenbouw, sociologie, fotografie, film enz.
– Tijdens het tweede blok ‘Travel’, verspreiden de deelnemers zich over de hele wereld, om een ​​van de internationale partners van de Independent School te bezoeken. Samen met hen wordt het individuele onderzoek verder uitgewerkt binnen de sociaal-ruimtelijke context van de specifieke locatie.
– Het laatste en derde blok, ‘Unpack’, brengt de studenten terug naar Rotterdam, waar ze hun bevindingen verwerken om uiteindelijk hun werk aan de wereld te tonen.

Post-graduate studenten van over de hele wereld met een achtergrond in stedelijke studies zoals Architectuur, Stedenbouw en Planning, Architectuurhistorie, Sociologie, Antropologie, Politieke en Culturele Studies, Kunst en Media, kunnen zich aanmelden.

Publiek Programma: School’s out!

Elke laatste vrijdag van de maand start de Independent School for the City het weekend met openbare lezingen, films, drankjes, eten en muziek. Op 29 maart geeft de Ghanese / Schotse professor Lesley Lokko haar lezing ‘Look back in Anger’, op 26 april presenteert architect Alfredo Brillembourg de nieuwe Urban Think Tank-publicatie over Athene, op 31 mei spreekt de Britse architect Peter Barber over het ontwerp van sociale woningbouw, en op 28 juni zal Georgeen Theodore van Interboro uit de VS een verhaal houden.

Lees meer

 

Reageer op dit artikel