nieuws

Plannen Olympisch Dorp 2024 Parijs door Dominique Perrault gepresenteerd

Stedenbouw

Plannen Olympisch Dorp 2024 Parijs door Dominique Perrault gepresenteerd

Dominique Perrault heeft het nieuwe masterplan en de nieuwe visie voor het Olympisch en Paralympisch dorp in Parijs 2024 onthuld zo schrijft ArchDaily op haar website. Gelegen in de wijk Seine-Saint-Denis is het ‘dorp’ zo ontworpen dat het kan integreren met het bestaande stedelijk weefsel langs de oevers van de rivier.

De combinatie van woningen en kantoren met verschillende programma’s omvat in totaal meer dan 119.000 vierkante meter. Aan het einde van de Spelen wordt het getransformeerd tot een nieuwe wijk/arrondissement in Parijs.

Parijs_OS2024_Perrault

Het dorpsplan is opgezet als een tuinstad met meer dan 2400 wooneenheden voor atleten die hun tijdelijke ‘woning’ via de weg en met het openbaar vervoer kunnen bereiken.  Het project is opgezet als een reeks open blokken met uitzicht op de Seine. Het ontwerp heeft een reeks parkway’s, bestaande uit paden, terrassen en promenades die zich door het hele plan slingeren en die zijn geïntegreerd in het landschap.

De bouw start in het najaar van 2023. De oplevering van de woningen voor de inwoners van Parijs staat gepland voor 2025, na de Olympische Spelen.

 

Reageer op dit artikel