nieuws

Seminar Transit Oriented Development, knooppuntontwikkeling en HOV

Stedenbouw

Seminar Transit Oriented Development, knooppuntontwikkeling en HOV

Nederland staat niet stil. Mobiliteit is volop in ontwikkeling. Zo neemt het aantal verplaatsingen nog steeds toe, groeien steden en bevolking en verandert het mobiliteitsgedrag. Willen we Nederland in de toekomst goed bereikbaar, leefbaar en veilig houden, dan vergt dit een brede aanpak van duurzame gebiedsontwikkeling. Hierover organiseert CROW op 14 maart een bijeenkomst in Zaandam.

Met name bij de ontwikkeling van hoogwaardige knooppunten en Transit Oriented Development (TOD) is een brede aanpak van duurzame gebiedsontwikkeling essentieel. Hierbij wordt ingezet op de koppeling tussen ruimtelijke ontwikkeling en OV, met aandacht voor een betere afstemming tussen ruimte en mobiliteit.

Het samenbrengen van ruimtelijke ontwikkeling en openbaar vervoer zorgt voor het beter benutten van de ruimte en het mobiliteitssysteem, betere exploitatie van het OV en een hoger (maatschappelijk) rendement van vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Om dit te realiseren is samenwerking tussen diverse partijen bij de integrale aanpak van ruimte en mobiliteit rond knooppunten en mobiliteitsnetwerken noodzakelijk.

Seminar Transit Oriented Development, knooppuntontwikkeling en HOV, 14 maart, Zaantheater, Zaandam. Meer informatie

Lees meer

 

 

Reageer op dit artikel