nieuws

Rotterdam schrijft tender uit voor 140 meter hoge woon/werktoren naast Centraal Station

Stedenbouw

Rotterdam schrijft tender uit voor 140 meter hoge woon/werktoren naast Centraal Station
Uit het ontwikkeldocumentatie Delftseplein & Conradstraat Rotterdam

Rotterdam heeft de tender gestart voor een 140 meter hoge toren op het Delftseplein in de Maasstad. De toren met onder andere woningen en kantoren komt tussen het centraal station en Central Post. Dat heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt.

Met 140 meter hoogte blijft de toren net onder die van de 150 meter hoge Delftse Poort, het voormalige hoofdkantoor van Nationale Nederlanden. Op de locatie is plek om 41.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak toe te voegen.

Tender Toren Rotterdam

Marktpartijen die meedingen wordt gevraagd om architectuur die kan concurreren met omliggende iconische gebouwen, zonder deze te overvleugelen. Grote technische uitdaging is vooral de externe veiligheid. Vanwege de directe nabijheid van de spoorbanen moet de nieuwe bebouwing de explosie van een trein met gevaarlijke stoffen kunnen overleven. In de bebouwing moeten zowel kantoren als woningen komen, de plint moet grotendeels gevuld worden met ‘publiekstrekkende’ voorzieningen. Half mei worden zes gegadigden geselecteerd, eind dit jaar moet de openbare verkoop zijn afgerond. De gemeente wil er zelf tenminste 7,5 miljoen euro aan overhouden.

De tender van het Delftseplein is onderdeel van het nieuwe zakendistrict Rotterdam Central District. In het kader van deze Maasstedelijke versie van de Zuidas is de gemeente ook in gesprek met vastgoedpartijen over het iets verderop gelegen Schiekadeblok, nabij het Hofplein. Het zou hier gaan om 140.000 vierkante meter kantoorruimte.

Bron: Cobouw.nl/Gemeente Rotterdam

Lees ook:

POST Rotterdam wordt in oude glorie hersteld

Megatorens vlak naast Rotterdam Centraal

Rotterdam wil nieuwe woonwijk boven treinsporen

 

Blog – GEHEIM: Rijk komt over de brug naar Rotterdam

 

Start bouw woontoren OurDomain Rotterdam Blaak

Reageer op dit artikel