nieuws

Team Rise met o.a. Benthem Crouwel Architects ontwerpt ook in tweede fase aan Water as Leverage

Stedenbouw

Team Rise met o.a. Benthem Crouwel Architects ontwerpt ook in tweede fase aan Water as Leverage

Het team RISE waar Benthem Crouwel Architects onderdeel van is, is geselecteerd voor de tweede ontwerpfase van het project “Water as Leverage” in Chennai. Het project is een samenwerking tussen de Nederlandse overheid met drie Aziatische steden. Het programma is opgezet om stedelijke watergerelateerde uitdagingen op een innovatieve en inclusieve manier aan te pakken.

Benthem Crouwel Architects maakt deel uit van één van de internationale teams dat is geselecteerd voor de tweede fase van het project Water as Leverage.  Het project is een samenwerking tussen de Nederlandse overheid, vertegenwoordigd door onder andere Henk Ovink, met drie Aziatische steden. De teams zoeken oplossingen voor klimaat- en waterproblemen in de steden Semarang (Indonesië), Khulna (Bangladesh) en Chennai (India).

Benthem Crouwel Architects is onderdeel van Team RISE dat zich richt op de stad Chennai. Het team bestaat verder uit Deltares, IGCS, IIT Madras, Care Earth Trust, Karlsruhe Institute for Technology, Waggonner & Ball, Arcadis en VanderSat.

Chennai

Chennai is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Tamil Nadu, gelegen aan de zuidoostelijke kust van India. Recente immigratie heeft van Chennai het vijfde meest dichtbevolkte grootstedelijk gebied in India gemaakt. Veel van de nieuwe inwoners wonen in informele nederzettingen in laaggelegen kustgebieden, zonder toegang tot infrastructuur. De snelle toename van de bevolking zet druk op de ondoordringbare grond en het falende drainagesysteem. De positie van Chennai aan de zuidkust van India, die te kampen heeft met bodemdaling, maakt de regio extreem kwetsbaar voor overstromingen en aardverschuivingen. 

Reageer op dit artikel