nieuws

Studentenwoningen gezocht voor Genua

Stedenbouw

Studentenwoningen gezocht voor Genua

ArchiContest, een onderzoeksplatform voor architectuur heeft de ideeënwedstrijd #GenoaCall uitgeschreven voor een nieuw onderkomen voor studenten van het nabijgelegen DAD (Department of Architecture and Design).

Genua is een stad die de middeleeuwse identiteit van zijn ‘carrughi’, de smalle straatjes die het oude centrum vormen, intact houdt. De Lanterna is een van de beroemdste symbolen, die de skyline van de stad domineert en de de Ligurische hoofdstad verbindt met zijn waterkant. Het Galata Museum, samen met de Biga, ontwerpen van Renzo Piano, behoren tot de hedendaagse architectuur van het havengebied. Voor de stad wordt via de prijsvraag  Genoa University Housing een residentie gezocht voor studenten van de nabijgelegen DAD (Department of Architecture and Design).

Het project komt in het gebied tussen de stad en de zee die nog niet over voldoende accommodatie beschikt. Een project dat in staat is om te integreren op de locatie, maar zonder afstand te doen van hedendaagse architectuur. Gezocht wordt naar een interventie die in staat is om op stedelijke schaal verbeteringsprocessen op gang te brengen.

Registratie staat tot 15 april open voor architecten, ingenieurs, studenten en professionals van alle continenten die als individuele deelnemer of als groep kunnen deelnemen.De uitslag is op 5 mei 2019.

Meer informatie over de prijsvraag op www.archicontest.net

 

Reageer op dit artikel