nieuws

KettingHuls en Bureau B+B winnen herontwikkeling Landgoed Wateresley

Stedenbouw

KettingHuls en Bureau B+B winnen herontwikkeling Landgoed Wateresley

Met het plan ‘A dedicated State of Mind’ winnen KettingHuls en Bureau B+B de prijsvraag Stay Grow Play, uitgeschreven door Phidias Community Cooking voor de eigenaar van het landgoed in Sittard; Watersley Sports & TalentPark.

Toelichting: KettingHuls

Landgoed Watersley is gelegen op de Kollenberg in Sittard en kent een rijke geschiedenis als landhuis in de 17de eeuw, als klooster vanaf 1876 en als een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten vanaf de jaren 70. Het terrein wordt de komende jaren herontwikkeld als ‘Sports & Talent Park’, een internationale wooncampus voor topsport-talenten in de Sportzone van Sittard-Geleen en Beek.

Kettinghuls_Sportpark Waversley

Plankaart

Het plan van KettingHuls en Bureau B+B zet maximaal in op het ontplooien van een toegewijde gemoedstoestand en geeft het landgoed vorm als een toevluchtsoord voor gerichte introspectie, waar je je los kunt maken van het fysieke, om je innerlijke krachten te ontdekken.

Kettinghuls_Sportpark Waversley

Kettinghuls_Sportpark Waversley

Boven: Follies in het bos en onder: sauna follies met zicht op het plateau richting sittard

Als retraite biedt Watersley Sports & Talent Park een scala aan voorzieningen om op te laden, te mediteren, af te zonderen of te ontspannen. Met zijn monastieke erfgoed, het landschap en de religieuze artefacten die nog steeds aanwezig zijn, bieden deze gronden uitstekende mogelijkheden voor een premium retraite voor internationale sporters. In alle aspecten van het plan kan de sporter genieten van volledige privacy en totale afzondering – of juist ervoor kiezen om andere mensen van binnen of buiten de sportwereld te ontmoeten en met hen in contact te komen.

 

Lees meer over de betrokken architecten

Lees voordat u gaat reageren de spelregels