Project

Workshop space for the Iceman – IWT

Architectuur

Met de transformatie van een bestaande schuur creëert IWT een nieuwe workshop ruimte voor Wim Hof, beter bekend als de Iceman. Het ontwerp bestaat uit een houten en een glazen volume die onderling verbonden zijn. Daarin bevinden zich twee generieke, maar compleet verschillende ruimten.

Workshop space for the Iceman – IWT
foto: Pim Top

Het glazen volume heeft een lichte staalconstructie met een zeer transparante gevel. De extraverte, naar buiten gerichte atmosfeer is geschikt voor actieve lichaamsoefeningen. De hele dag door vallen zon- en daglicht de ruimte binnen.

foto: Pim Top

Hout

Larikshouten latten omsluiten het introverte volume. In combinatie met de met kleipleister afgewerkte wanden krijgt deze ruimte een warm karakter, geschikt voor meditaties. Een dimbare lichtsculptuur hangt als een slinger in de ruimte.

foto: Pim Top

Schuifdeuren

In een zorgvuldig gedetailleerd houten element zijn isolatie, goten, regenpijp en schuifdeurrails geïntegreerd. Het exterieur heeft hierdoor een rustig uitstraling. Beide volumes hebben grote schuifdeuren die diagonaal in elkaars verlengde liggen. In open toestand vervagen deze de grenzen tussen binnen en buiten.

beeld: IWT

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Stroe, Barneveld
  • Programma workshop ruimten
  • Oplevering 2017
  • Opdrachtgever Innerfire, Wim Hof
  • Ontwerpbureau IWT (Instability We Trust)

Locatie

Reageer op dit artikel