Project

Woonhuis Bedaux-Nagengast

Geen categorie

Thomas Bedaux ontwierp voor zijn gezin een woning in een bestaande wijk in Tilburg. Het is een compacte woning die zorgvuldig is ingepast tussen weiland, begraafplaats en woonwijk.

Woonhuis Bedaux-Nagengast

Door een aanpassing van het bestemmingsplan ontstond aan de rand van een woonwijk uit de jaren dertig ten oosten van het centrum van Tilburg een bouwkavel. Op deze plek ontwierp Thomas Bedaux voor zijn gezin een woning. De materiaalkeuze, een gele baksteen, is geïnspireerd op een aantal iconische gebouwen uit de omgeving zoals de voormalige Rijks-HBS en de Lourdeskerk. Aan het eind van de Reinier de Graafstraat is een ranke woning van 3 lagen opgericht.

Het huis ligt op de grens van drie bijzondere werelden; de bestaande woonwijk, een boerenerf en een begraafplaats. De verschillende ruimten van het huis, uitgevoerd met verschillende hoogtes en dimensies, bieden verrassende uitzichten op deze omgeving. De locatie in de bestaande stadskern, de hoogwaardige materialen, de zware isolatie, de oriëntatie, de warmtepomp en de zonnepanelen maken deze woning tot een uiterst duurzaam huis.

Voor deze woning ontwikkelde de architect een huisnummer, brievenbus, deurklinken en een buitenlamp.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Pieter Pauwstraat 2A
  • Plaats Tilburg
  • Projecttitel Woonhuis Bedaux-Nagengast
  • Projectarchitect(en) Thomas Bedaux
  • Toeleveranciers false
  • Programma Woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 26-11-2013
  • Oplevering 01-01-2013
  • Opdrachtgever Fam. Bedaux-Nagengast
  • Ontwerpbureau Bedaux de Brouwer Architecten
Reageer op dit artikel