Project

Woonhuis

Geen categorie

Dit opvallende huis staat aan de rand van de uitbreidingswijk Dunningen en valt op door het robuuste uiterlijk en het consequente kleurgebruik.

Woonhuis
Nederland de Wijk 20090914 woonhuis Matser van de Belt de Wijk foto Harry Cock

De antraciete houten lamellen gevel, met de dakpannen in dezelfde kleur, worden afgezoomd met een lichtbruine houten bies. Het meest opvallende detail is de glazen coupure in het dak, die in het huis zorgt voor een ruime lichtval.

De slaapvertrekken zijn halfverdiept aangelegd, waardoor het woongedeelte wordt opgetild. Deze verdeling wordt geaccentueerd door een forse vloer, die tevens dienst doet als veranda. De vloer van het woongedeelte van het huis wordt in een beweging omgevouwen tot het dak. Ook loopt deze vouw iets taps toe, waardoor aangename beschutte kanten aan de veranda worden gemaakt. 

De schuur vormt een onlosmakelijk onderdeel van het huis en de tuin. Beide gebouwen zijn los van elkaar gepositioneerd en veroveren daarmee een herkenbare plek in het straatbeeld.

De ruime woning is open en door de grote ramen en het dak valt veel licht binnen. In het woongedeelte is geen verdieping aangebracht, waardoor de totale ruimte tot aan het dak te ervaren is. Het houten dak is witgeschilderd en een grote betonnen trap geeft toegang tot het middeldeel van het huis, dat door het glazen dak tot een prettige verblijfsruimte is gemaakt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Boschstuk 7
  • Plaats De Wijk
  • Projecttitel Woonhuis
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 12-06-2014
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur B.V.
Reageer op dit artikel