Project

Shopping Nord Graz – BEHF Corporate Architects

Architectuur

Met een slingerende luifel en transparante paviljoens heeft BEHF Corporate Architects een bestaand winkelcentrum in het Oosterrijkse Graz uitgebreid. Het voormalige gesloten winkelcentrum krijgt door transparante uitbouwen en nieuwe entrees een meer uitnodigend karakter.

Shopping Nord Graz – BEHF Corporate Architects
foto Markus Kaiser

Het meest opvallend is de tien meter hoge, betonnen luifel die voor het bestaande winkelcentrum is geplaatst. De vrije vorm verbindt de nieuwe glazen paviljoens, waarin ruimte is voor cafés, restaurants en retail. Door grote openingen in het dak met spiegelende afwerkingen valt daglicht diep onder de luifel.

foto Markus Kaiser

Kleurrijk
Rond deze openingen zijn plafondplaten aangebracht, die samen met de tegelpatronen op de vloer voor een kleurrijke omgeving zorgen. Door de verlichting achter deze platen ontstaat in de avonduren een warme gloed. De spiegelende gevels van de paviljoens versterken dit effect.

Oriëntatie 
Het bestaande winkelcentrum is gestransformeerd middels enorme glazen gevels en nieuwe entrees. Beide zorgen voor een betere oriëntatie voor het winkelend publiek.

foto Markus Kaiser

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 10.600
  • Opdrachtgever Kovac Management GmbH
  • Ontwerpbureau BEHF Corporate Architects

Locatie

Reageer op dit artikel