Project

Pirateneiland Speelpark de Splinter

Geen categorie

Kinderen kunnen spelen op twee eilanden die met elkaar en met de wal verbonden zijn via allerlei speeltoestellen en speelmogelijkheden. Het pirateneiland is stoer en spannend tegelijk. Alle elementen zijn opgebouwd uit een combinatie van robinia en cloeziana.

Pirateneiland Speelpark de Splinter

Samen met IJreka playgrounds is een idee uitgewerkt voor de inrichting in en rond het water. Kinderen kunnen spelen op twee eilanden die met elkaar en met de wal verbonden zijn via allerlei speeltoestellen en speelmogelijkheden. De toestellen die normaal ook boven land kunnen worden geplaatst hebben een hoge speelwaarde, die vervolgens enorm wordt verhoogd nu ze over het water gaan. Centraal in het ontwerp staat de uitkijktoren. Bovenop de toren is een half open dak toegepast voor een speelse uitstraling. De eilanden zijn voor jong en oud bereikbaar door de keuze uit: pontje, stapstenen, kruipbuizen oversteek en een evenwichtsparcours voor de echte avonturiers. Tussen en in de verschillende elementen zijn diverse touwconstructies geplaatst, zoals een apentouw, klimmatten en netten.

 

Alle elementen zijn opgebouwd uit een combinatie van robinia en cloeziana. Het robinia wordt geschuurd nadat het is ontdaan van schors en spinthout. Ten behoeve van de veiligheid en de vrolijke uitstraling zijn robinia palen voorzien van een kleurkap. Cloeziana dat ook wordt toegepast voor zware toepassingen in de weg- en waterbouw vormt een gegarandeerd duurzame combinatie het robinia kernhout.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Rode Kruislaan 2
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Pirateneiland Speelpark de Splinter
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 03-09-2013
  • Oplevering 29-06-2013
  • Ontwerpbureau IJreka Playgrounds
Reageer op dit artikel