Project

Philips Shield op High Tech Campus te Eindhoven

Geen categorie

Philips is een multinationale onderneming met verkoopkantoren in meer dan zestig landen en circa 150 fabrieken in alle delen van de wereld. De verschillende divisies worden bestuurd vanuit het in Nederland gevestigde hoofdkantoor.

Philips Shield op High Tech Campus te Eindhoven

 

De uitdaging

Armada Janse realiseert al decennialang de verlichte Philips logo’s en bewegwijzeringen voor de diverse locaties in Nederland en Europa. Deze keer ontving Armada Janse de opdracht om een werkend prototype te ontwikkelen van het recent opnieuw vormgegeven Philips beeldmerk.

  

Deze uitdaging hield onder meer in om dit creatieve lichtobject te monteren op één van de hoogste gebouwen van de High Tech Campus te Eindhoven (HTC34). Een opvallend Philips schild dat inclusief achter paneel een oppervlakte heeft van maar liefst 28 m2! Door gebruik te maken van een speciale folieoplossing, is dit schild bij daglicht aan de voorzijde blauw en bij nacht, zodra de inwendige ledverlichting gaat branden, straalt het beeldmerk wit licht uit.

 

Bijzonder indirect verlicht

Daarnaast is het schild op afstandhouders op de witte achterbeplating gemonteerd, waardoor de RGB ledverlichting, welke aan de achterzijde van dit opengewerkte beeldmerk is gemonteerd, indirect de achterbeplating (meestal in Philips blauw) verlicht. Hierdoor lijkt het alsof het beeldmerk gaat ‘zweven’ en loskomt van de omgeving waardoor er een bijzonder ‘Ambilight-achtig’ lichtobject ontstaat. Het eindresultaat is een prachtig landmark wat uitstekend past in het rijtje van bekende Philips lichtreclames in Eindhoven zoals op de Witte Dame en het Klokgebouw op Strijp S.

 

Website Armada Janse BV:  www.armadajanse.nl

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres High Tech Campus 34
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Philips Shield op High Tech Campus te Eindhoven
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 15-04-2016
Reageer op dit artikel