Project

Maze in Guilin (CN) – Studio 10

Interieur

Maze in Guilin (CN) – Studio 10
Maze door Studio 10. beeld Chao Zhang

The Other Place is een pension aan de Li-rivier in de Chinese stad Guilin. Studio 10 renoveerde enkele gastenverblijven met een doolhof-thema, geïnspireerd op de tekeningen van de kunstenaar M.C. Escher.

Toelichting door Studio 10 – Studio liet zich inspireren door M.C. Escher. De architect wilde een mysterieuze, oneindige en onmogelijke ruimte creëren, waarin de overgangen tussen 2D en 3D naadloos in elkaar over lijken te gaan.

Maze door Studio 10. beeld Chao Zhang

Maze door Studio 10. beeld Chao Zhang

Het kleurenpalet van bosgroen en wit maken de binnenruimte sereen en verfrissend surrealistisch, ver weg van de chaos van het alledaagse leven. Alle componenten die herinneren aan de werkelijkheid, zoals verlichtingsarmaturen en elektronische apparaten, zijn verborgen achter een reeks zwartgeschilderde deuren. De ongerepte, onwerkelijke aard van de ruimte blijft zo behouden.

Maze door Studio 10. beeld Chao Zhang

Maze door Studio 10. beeld Chao Zhang

Trappen die de zwaartekracht lijken te ontkennen leiden naar gouden deuren. Het beeld is sprookjesachtig. Alsof de paden naar een geheim bos leiden.

Maze door Studio 10. beeld Chao Zhang

Maze door Studio 10. beeld Chao Zhang

 

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Medewerkers Shi Zhou, Xin Zheng, Xiangtong Wu, Zixia Huang, Ming Tang (assistent)
  • Opdrachtgever The Other Place – Guilin Litopia/ Nianhua Cultural and Creative
  • Ontwerpbureau Studio 10

Locatie

Reageer op dit artikel