Project

Kantoorpand Univé

Geen categorie

Voor Univé West-Drenthe heeft B+O Architectuur en Interieur een ontwerp gemaakt voor een duurzaam nieuw kantoor aan de rand van Dwingeloo.
De verzekeringsmaatschappij was eerder gehuisvest aan de Brink van het dorp, maar het pand werd te klein.

Kantoorpand Univé

In het ontwerp van gebouw is sterk rekening gehouden met de naastgelegen historische panden. Zo heeft het pand schuurachtige kenmerken en is het achter op de kavel gesitueerd. Op deze manier is de nieuwbouw goed ingepast in het karakteristieke dorp.

 

Door eenvoudige vormen te gebruiken, komen de schuurachtige kenmerken goed terug. Tevens verwijst de gevelbekleding naar de zwartgeteerde schuren.  

 

De verdieping heeft door een markante donkere gevelbekleding een gesloten karakter. Echter, de begane grond is door de vele glaswanden juist erg transparant. Daarbij zijn de verdiepingen zoveel mogelijk open gelaten. Ruimtes met een speciale functie kunnen worden afgesloten met glazen deuren.

 

Opdrachtgever: Univé West-Drenthe
Architect: Pieter Brink van B+O Architectuur en Interieur B.V.
Aannemer: Bouwbedrijf Van Kampen
Realisatie: 2012

Ontwerp en realisatie

  • Adres Enthingeweg 19
  • Plaats Dwingeloo
  • Projecttitel Kantoorpand Univé
  • Projectarchitect(en) Pieter Brink
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 28-06-2013
  • Opdrachtgever Univé West-Drenthe
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur B.V.
Reageer op dit artikel