Project

ARC19: Villa MNRS – 2architecten

Architectuur

Bij deze onconventionele villa in Meerhoven, een uitbreidingswijk van Eindhoven, is door 2architecten maximale lichtinval gecombineerd met optimale privacy. Door de hoge zitkamer ontstaat een open en lichte woning met een bijzondere ruimtelijkheid. De unieke uitstraling van de langformaat bakstenen contrasteert met het strakke aluminium zetwerk. In het interieur is tot in het kleinste detail aandacht besteed aan afwerking, inrichting, verlichting en aankleding.

Toelichting architect – Deze woning is gelegen in Waterrijk, onderdeel van de wijk Meerhoven in Eindhoven. In de woning is maximale lichtinval gecombineerd met optimale privacy. De muur in de voorgevel reikt tot boven ooghoogte maar laat wel ruimte voor een raamstrook, waardoor in de zitkamer rondom daglicht binnentreedt. Door de toepassing van langformaat bakstenen van Petersen Tegl worden de lange lijnen benadrukt.

Dezelfde stenen bekleden ook de 6 meter hoge wand waarlangs de trap naar de bovenverdieping leidt. Op de bovenverdieping biedt een groot raam dat omknikt in het daklicht een zee van licht. De 4 meter hoge zitkamer biedt uitzicht op het omliggende groen en een inkijkje in de fitnessruimte op de bovenverdieping. In het interieur is tot in het kleinste detail aandacht besteed aan afwerking, inrichting, verlichting en aankleding. De deurkozijnen zijn ‘onzichtbaar’ weggewerkt en ook het ventilatiesysteem is onzichtbaar doordat het is gecombineerd met de verlichting.

Als architect kregen we de ruimte van de opdrachtgevers om een bijzondere en experimentele woning te ontwerpen. Door de grote inzet en oog voor detail door alle betrokken partijen zijn we er in geslaagd om een ‘maatpak’ te realiseren dat aansluit bij de bijzondere wensen van de opdrachtgevers. Door de mogelijkheden van het beeldkwaliteitsplan en de diversiteit van de woningen is een boeiend ensemble ontstaan.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Waterrijk
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Villa MNRS
  • Projectarchitect(en) Roy Bertholet
  • Adviseur constructie JV2 Bouwadvies
  • Ontwerpbureau 2architecten
Reageer op dit artikel