Project

ARC19: The Vinyl Collection – Holyscrap

Interieur

Holyscrap handmade furniture maakt meubels van restmateriaal. Zaagstukken die over blijven van maatwerk projecten gecombineerd met spullen die ze verzamelen. In 2019 bestaat Holyscrap 5 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid maakten zij een nieuwe serie, bestaande uit 5 meubels, the Vinyl Collection. Want wat is een feestje zonder muziek?!

Toelichting door Holyscrap Handmade Furniture – Als interieurontwerpers en makers hebben Marieke van Genderen en Edwin Booms jarenlang de restmaterialen bewaard van hun opdrachten op maat. Gecombineerd met andere spullen die ze verzamelen, hebben zij een nieuwe, onafhankelijke collectie meubels gemaakt: Holyscrap handmade furniture! Zoveel mogelijk gebruik makend van restmateriaal, maar altijd met de grappige toevoegingen die kenmerkend zijn voor Holyscrap.

Alhoewel ieder Holyscrap ontwerp wordt gemaakt als een uniek stuk, hebben ze met elkaar gemeen dat ze refereren aan onze herinneringen. Door gebruik te maken van voorwerpen die we allemaal herkennen, zoals de paneeldeurtjes voor de Kitchen Door Series, de babypoppen voor de Orphan Doll Cabinets en de oude antennes voor hun televisie kasten. Door deze objecten in een ander perspectief te plaatsen, ontstaan nieuwe en tijdloze ontwerpen.

De Vinyl Collection geeft precies weer waar Holyscrap handmade furniture voor staat: mooi gemaakte meubels van voornamelijk (rest-)plaatmateriaal en de verassende toevoeging van oude elpees en singles. Het vinyl is ingelegd in het plaatmateriaal. De afmetingen van de reststukken bepaalt de afmeting van de meubels en dwingt Holyscrap tot creatieve oplossingen, want de meubels moeten wel functioneel zijn. Zo was er voor Holyscrap nr. 114 bijvoorbeeld niet genoeg materiaal om de achterwand uit één stuk te maken. Door het tussenschot door te laten lopen tot de achterzijde van het meubel en de achterwand in twee delen te maken, is een prachtig detail ontstaan.

Alle Holyscrap ontwerpen worden als vrij werk gemaakt. Ieder stuk is het resultaat van creativiteit en vakmanschap. Alle Holyscrap meubels worden met de hand gemaakt in de werkplaats in Castricum. Ieder stuk is gebrandstempeld en heeft zijn eigen unieke nummer.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Castricummer Werf 9
  • Plaats Castricum
  • Projecttitel Holyscrap the Vinyl Collection
  • Medewerkers Marieke van Genderen en Edwin Booms
  • Opdrachtgever vrij werk
  • Ontwerpbureau Holyscrap handmade furniture
Reageer op dit artikel