Project

ARC19: Stedin kV Rotterdam – Studio Biek

Interieur

De wijze waarop Studio Biek het DNA van Stedin tot leven laat komen in het werkcafé. Dit door gebruik te maken van bestaande materialen en producten waar Stedin mee werkt terug te laten komen in het interieur. Het hergebruik van materialen, toepassen van biobased grondstoffen en circulaire ontwerp methodieken dragen bij aan de circulaire economie van het werk kV.

In het hoofdkantoor van Stedin Netbeheer in Rotterdam ligt het Stedin werkcafé. Dit is het ontmoetingspunt voor de werknemers van het kantoor. Hier wordt veel informeel overlegt, vinden power pitches plaats en wordt afgesproken met externe bezoekers.

Studio Biek Stedin Interieur Beeld Chris van Koeverden

Beeld Chris van Koeverden

In de ruimte is een koffiebar met barista en kun je kleine versnaperingen en verse fruitsappen kopen. Nieuwe inzichten van Stedin voor gebruik en uitstraling van het werkcafé gaven aanleiding om hiervoor een nieuw plan te maken. Een uitgangspunt was om de waarden van Stedin tot uiting te laten komen in het nieuwe ontwerp. Studio Biek bedacht vier zone’s met ieder hun eigen functies en identiteit; transport, transformatie, laag- en hoogspanning. De identiteit van Stedin komt terug door hun eigen producten op te nemen in het maatwerk en het interieur. Zo is er een statafel opgebouwd uit gele gasbuizen van 6 meter lang, komen er twee transformatoren en worden er afscheidingen gemaakt van gespannen koperdraad. Naast het hergebruik worden er veel duurzame materialen toegepast wat weer bijdraagt aan de circulaire economie.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Blaak 8
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Stedin kV
  • Projectarchitect(en) Robin Smith & Rianne van der Kooij
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 405
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 376
  • Definitief ontwerp december 2018
  • Aanvang bouw februari 2019
  • Oplevering maart 2019
  • Opdrachtgever Stedin Netbeheer BV
  • Ontwerpbureau Studio Biek
Reageer op dit artikel