Project

ARC19: Shuffle – Robert Bronwasser

Interieur

Jess presenteert shuffle designer Robert Bronwasser

Het eerste contact met Robert Bronwasser dateert van een aantal jaren terug, er was direct een klik. Het is tot een concrete samenwerking gekomen. Jess Design heeft Robert Bronwasser uitgedaagd een nieuwe collectie te ontwikkelen.

Toelichting Maarten van de Goor – De nieuwe lijn sluit aan bij de huidige collectie, maar heeft wel een heel eigen, markante uitstraling. Maarten van de Goor, directeur Jess Design: “Wij waren toe aan een nieuwe wending, zochten naar verfrissende ideeën. Robert Bronwasser is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een internationaal bekende designer. Zijn signature spreekt ons erg aan en past bij Jess. Het voordeel is dat hij in de meubelbranche nog niet zo’n gevestigde naam is, wat zijn ontwerpen voor ons heel exclusief maakt.”

Jess presenteert shuffle designer Robert Bronwasser

Het eerste contact met Robert Bronwasser dateert van een aantal jaren terug, er was direct een klik. Het is tot een concrete samenwerking gekomen. Jess Design heeft Robert Bronwasser uitgedaagd een nieuwe collectie te ontwikkelen.

De nieuwe lijn sluit aan bij de huidige collectie, maar heeft wel een heel eigen, markante uitstraling. Maarten van de Goor, directeur Jess Design: “Wij waren toe aan een nieuwe wending, zochten naar verfrissende ideeën. Robert Bronwasser is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een internationaal bekende designer. Zijn signature spreekt ons erg aan en past bij Jess. Het voordeel is dat hij in de meubelbranche nog niet zo’n gevestigde naam is, wat zijn ontwerpen voor ons heel exclusief maakt.”

Robert Bronwasser: “Jess vroeg mij om verbreding en vernieuwing. Een totaalpakket van banken, fauteuils, stoelen en tafels, passend bij Jess, maar wel grensverleggend. Een leuke uitdaging! Ik heb me laten inspireren door de pure materialen, die een nonchalance en stoerheid in zich hebben. Daar heb ik mijn signature aan toegevoegd: vriendelijke, afgeronde hoeken, heldere lijnen en een functionele twist. De kern van deze collectie is namelijk dat je op twee manieren op een meubel kunt zitten: zo’n dubbele functie is nooit eerder vertoond. De meubelstukken zijn hierdoor los en in combinatie op verschillende manieren te gebruiken. Dat maakt het leuk voor thuis, maar vooral ook voor hotellobby’s, restaurants en ontvangsthallen. Dat speelse is kenmerkend voor het ontwerp, dat wij de naam Shuffle hebben meegegeven.”

Over Jess

Jess ontwerpt, ontwikkelt en produceert al ruim 25 jaar in Nederland en verkoopt meubels voor de retail en projectmarkt in meer dan 40 landen.
Jess: Different, door ons eigenzinnige fabricageproces. Seductive, door de eerlijke, onderscheidende materialen en karakteristieke vormen. Pure, door onze nuchtere Nederlandse identiteit. Welkom in de intrigerende wereld van Jess. Dompel jezelf onder in de ongedwongen ambiance en ontdek hoe alle markante individuen samen een grote familie vormen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Ketelmeer 12
  • Plaats Oss
  • Projecttitel Shuffle
  • Ontwerpbureau Robert Bronwasser
Reageer op dit artikel