Project

ARC19: Public Space Amsterdam – HOP Architecten

Interieur

Public Space is een koffiebar / lunchcafé waarbij er bijzonder veel aandacht wordt besteed aan de gastvrijheid en de kwaliteit van het eten en drinken. Het interieur van Public Space is complementair aan de producten die er verkocht worden: minimalistisch, doch levendig, spannend en vooral iets speciaals dat niet snel ergens anders te vinden is.

Toelichting architect – Public Space kreeg een mooie lege ruimte tot zijn beschikking in Amsterdam Noord. De ruimte had nog alles nodig: een vloer, plafond, elektra, waterleidingen, toiletten, binnenwanden, etc. HOP heeft alles ontworpen tot op het laatste detail, inclusief de verlichting.

Public wilde een nieuw soort ruimte creëren, één die open is voor iedereen en ongehinderd door begrenzingen. Dit in acht nemend creëerden we een open layout: één lange wand waar alle voorzieningen achter zitten en een grote open ruimte aan de voorkant. Vanwege de ruime omvang
van deze ruimte konden wij goed spelen met de indeling van het interieur. De plaatsing van de bar was hierbij het belangrijkst (en ook het meeste aandacht aan besteedt), omdat deze de ontvangst zou vormen voor de toekomstige gasten.

De algehele sfeer moest strak, modern, enigszins futuristisch en vooral minimalistisch zijn. Met deze uitgangspunten hebben wij een interieur ontwikkeld en materialen bij elkaar gezocht welke minimalistisch ogen doch een ruwe levendigheid creëren in de ruimte. De bar is opgebouwd uit cementgebonden panelen (in eerste instantie bedoeld voor buitengevels), de vloeren zijn met de hand gepleisterd, het plafond heeft een grove akoestische spray en de wanden zijn grof gestuct.

Om contrast aan te gaan met deze minimalistische aanpak en om de ruimte op te kunnen splitsen hebben we “vintage eilanden” toegevoegd, met puur vintage meubilair en eclectische op maat gemaakte tapijten. Deze eilanden brengen menselijke maat en een intieme sfeer met zich mee en bieden de mogelijkheid om op veel verschillende plekken te kunnen loungen of werken.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bercylaan 301, 1031KP
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Public Space
  • Projectarchitect(en) Michael Cerrone
  • Medewerkers Joshua Boyd & Bo van Niekerk
  • Adviseur installaties Van der Hoek installatiebedrijf, Zoetermeer
  • Adviseur akoestiek Acosorb, Amstelveen
  • Aannemer Van der Hoek installatiebedrijf, Zoetermeer
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 275
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 260
  • Bruto inhoud 1138m3
  • Netto inhoud 1088m3
  • Programma Koffiebar (met ontbijt en lunch)
  • Voorlopig ontwerp Maart-2018
  • Definitief ontwerp Mei-2018
  • Aanvang bouw Mei-2018
  • Oplevering Augustus-2018
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 80.000 euro
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 44.000 euro
  • Opdrachtgever David Gillies, Amsterdam
  • Ontwerpbureau HOP Architecten, Amsterdam
Reageer op dit artikel