Project

ARC19: Old Scuola Transformer Rotterdam – IWT

Interieur

Een mobiele keuken voor het restaurant Old Scuola in Rotterdam. De foodtruck is een mobiele keuken, zelfvoorzienend, opgebouwd uit staal en gerecycled plastic die iedere plek in de stad kan activeren.

Toelichting door IWT – De keuken is voorzien van twee houtovens, waardoor deze rijdende keuken alle locale ingrediënten kan verzamelen en daarmee zowel op festivals als op een besloten intiem feest lokaal- en seizoensgebonden kwaliteitsgerechten op locatie kan bereiden. Toekomstbestendig, en sustainable.

Enerzijds is de foodtruck uitermate pragmatisch en functioneel ontworpen als stalen container, om alle weersomstandigheden te kunnen doorstaan, voor hygiene, maar ook om over 10 jaar nog steeds zonder problemen te functioneren.

Anderzijds zijn de barmeubels opgebouwd van 100% afval van plastic snijplanken, een robuust materiaal dat ook over de uiterlijke kenmerken beschikt van het terrazzo dat Old Scuola veelvuldig heeft toegepast in hun restaurant. Ook zijn marmerplaten hergebruikt, zodat de bodem van de Napolitaanse pizza nog steeds traditiegetrouw op natuursteen gemaakt kan worden. Robuust maar tactiel.

De foodtruck dankt zijn naam Transformer aan het feit dat deze met 1 druk op de knop transformeert van een afgesloten stalen box tot een verhoogd en uitklapbare mobiele keuken. De Transformer is zelfvoorzienend omdat de warmte van de ovens kan worden opgeslagen en worden gebruikt om water te verwarmen. Daarnaast is er een aansluitpunt gemaakt voor zonnecellen om de koelingen en verlichting van energie te voorzien.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Rotterdam
  • Ontwerpbureau IWT
Reageer op dit artikel