Project

ARC19: OFFSET Bookcase – Alexandra Izeboud Design

Interieur

ARC19: OFFSET Bookcase – Alexandra Izeboud Design

De OFFSET Bookcase is een zo rank mogelijke boekenkast met een tot op de millimeter doordacht spel van lijnen, vlakken, open en gesloten delen. De constructie maakt gebruik van modulaire in elkaar schuivende onderdelen die op deze wijze de sterkte creëren die nodig is om de boeken te kunnen dragen. Door de technische eigenschappen van de materialen te testen en de gewichtsverdeling te onderzoeken houd het gewicht van de boeken de volledige kast in stabiel evenwicht.

Toelichting: Alexandra Izeboud Design – De planken van de kast moesten zo rank mogelijk worden volgens de klant. Bij deze vraag is het van groot belang te zoeken naar geschikte materialen en gebruik te maken van de technische eigenschappen en de mogelijkheden in het productieproces om deze eigenschappen optimaal te benutten.

De planken zijn gemaakt van HDF, met zwarte kern en witte melamine toplagen. Het ontwerp maakt niet alleen slim gebruik van de technische eigenschappen maar ook van de esthetische eigenschappen van het materiaal. De kern van het materiaal is niet alleen zichtbaar, maar accentueert juist door het contrast de rankheid van de 13 mm dikke planken.

Door lijnen te frezen uit dit materiaal passen de planken precies in de 4 stalen frames van 14 mm, die per stuk met slecht 3 schroeven aan de muur bevestigd zijn. De freeslijnen maken het ook mogelijk om 3 mm dikke aluminium platen tussen de planken te schuiven die functioneren als boekensteun. Elke millimeter telt in deze maatwerk boekenkast, hoe langer je kijkt hoe meer je ontdekt. Een boekenkast die esthetisch en constructief het meeste uit het ontwerp halen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres particulier
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel OFFSET Bookcase
  • Projectarchitect(en) Alexandra Izeboud
  • Toeleveranciers Finsa, Vlissingen & Kokkelink, Den Haag
  • Programma -
  • Opdrachtgever Edwin Pelser, Den Haag
  • Ontwerpbureau Alexandra Izeboud Design
Reageer op dit artikel