Project

ARC19: Lotus RT Zit-Sta werkplatform – Fellowes

Interieur

Mensen op (thuis)kantoren beweeglijker maken – van een statisch bureau een dynamische werkplek maken. De Lotus RT is te monteren op bijna elk bureau en biedt werknemers de mogelijkheid om makkelijk te switchen tussen zittend & staand werken. Het platform is ook nog eens aan beide zijden 180 graden te draaien, wat veel bewegingsvrijheid geeft.

Toelichting Fellowes – Het toegankelijk maken voor werknemers om te zitten & staand werken. Bedrijven die net een nieuwe inrichting hebben, zonder de mogelijkheid om zittend-staand werken af te wisselen door bijvoorbeeld zit-sta bureaus. Dan is de Lotus RT een unieke oplossing, deze kan namelijk op bijna elke tafel/bureau bevestigd worden door middel van een klem.

Lotus RT zwart – dubbel scherm

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat kantoorwerknemers gezondheidsklachten kunnen ervaren bij hele dagen zittend werk. Daarbij wordt aangetoond dat het belangrijk is om af te wisselen tussen zitten, staan en bewegen (dus zelf je eigen koffie halen) voor optimale productiviteit en om eventuele rugklachten te doen voorkomen/verminderen. Door de roterende mogelijkheid van de Lotus RT is het ook makkelijk om deze van het bureau weg te draaien wanneer deze volledig benut moet worden. Ook is het handig wanneer informatie op de monitoren gedeeld moet worden met een collega, het platform draai je gewoon naar ze toe.

De Lotus RT is uitgerust met een gasveer waardoor het moeiteloos omhoog en omlaag versteld kan worden. Tevens kunnen kabels netjes weggewerkt worden met het kabelmanagement. De Lotus RT is afgewerkt met houtfineer en verkrijgbaar in wit & zwart en komt met een monitorarm voor een of 2 beeldschermen. Het product mag ook uitgeprobeerd worden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Gesworenhoekseweg 3a
  • Plaats Tilburg
  • Projecttitel Lotus RT Zit-Sta werkplatform
  • Ontwerpbureau Fellowes
Reageer op dit artikel