Project

ARC19: JA-House aanbouw – Strikwerda van den Heuvel Architecten

Architectuur

Deze subtiele aanbouw is gerealiseerd aan een dijkwoning bij Nijmegen. Het moderne interieur wordt verbonden door de sobere stalen buitengevel aan het mooie uitzicht de polder in. Het kozijndetail heft de grens op tussen binnen en buiten en zorgt voor een unieke beleving.

Toelichting Strikwerda van den Heuvel Architecten – In de omgeving van Nijmegen hebben we een aanbouw aan een dijkwoning gerealiseerd. De opdrachtgever wenste een nieuwe badkamer als aanbouw om zo weer een generatie lang van dit mooie huis en deze omgeving te kunnen genieten. Het kozijndetail bleek hierin het essentiële een belangrijke schakel.

Strikwerda van den Heuvel architecten

Gekozen is voor een subtiele maar in contrast staande aanbouw aan het bestaande volume. De cortenstalen gevel kleurt naarmate het weer veranderd en gaat op in zijn omgeving. Het half ingegraven volume sluit aan op het hoofdvolume en combineert de unieke kenmerken van het gesloten karakter van de badkamer en het rijke uitzicht in de polder.

Strikwerda van den Heuvel architecten

De combinatie van keuze van materialen en kleuren binnen en het open uitzicht naar de polder maakt dit een speciale plek om te verblijven en te genieten.
Door het gebruik van traditionele bouwelementen wordt het moderne interieur verbonden met mooie uitzicht de polder in.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel JA-House aanbouw
  • Projectarchitect(en) Bram van den Heuvel
  • Adviseur constructie Adviesbureau Stapelbroek, Wijchen
  • Aannemer Fabribouw, Elst
  • Interieurarchitect Strikwerda van den Heuvel Architecten
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 12
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 10
  • Bruto inhoud 30
  • Netto inhoud 25
  • Programma Wonen, badkamer
  • Voorlopig ontwerp Januari 2018
  • Definitief ontwerp Oktober 2018
  • Aanvang bouw December 2018
  • Oplevering Juni 2019
  • Bouwsom exclusief installaties (€) Ca. 35.000
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Strikwerda van den Heuvel Architecten, Medemblik
Reageer op dit artikel