Project

ARC19: Interieur The Core, hoofdkantoor CBRE – CBRE

Interieur

Werk verandert. We werken vaker en intensiever samen met opdrachtgevers en dankzij technologie zijn we minder locatiegebonden. Als antwoord op deze trends ontwierp CBRE een nieuw hoofdkantoor in een 50 jaar oude, voormalige autogarage. In dit kantoor staat de mens centraal. In deze informele, op innovatie gerichte werkomgeving krijgt iedere medewerker de vrijheid om zijn eigen werkstijl in te vullen.

Toelichting CBRE – In The Core is er een passende werkplek voor ieder type werkstijl, waarbij we Denkers, Doeners, Creatieven en Analisten onderscheiden. Op basis hiervan zijn vier zones gecreëerd, passend bij ieders persoonlijke flow.

De Werkplaats bruist van samenwerking. Hier valt het noorderlicht door de authentieke sheddaken en is er veel beweging. Projecttafels en werkplekken worden van elkaar gescheiden door middel van planten. Verder naar achteren neemt de bedrijvigheid af. Planten staan hier dichter op elkaar voor de geluidsdemping en werkplekken zijn meer afgeschermd. De techniek in deze ruimte is vooral verwerkt aan de zijkanten, om de sheddaken vrij te houden.

Beeld StijnStijl Fotografie

Het Client Lab staat voor co-creatie met klanten. Hier zijn veel lichte kleuren en pasteltinten om een labgevoel te creëren. De oude rolluiken van de autogarage zijn hier bewaard. Ruimtes zijn flexibel in te delen, waardoor je kunt variëren in grootte en opstelling naar gelang het doel van een meeting of event.

De Bibliotheek staat voor focus en rust. Hier zijn meer natuurlijke kleuren en materialen gebruikt voor een rustige uitstraling en om focuswerk te faciliteren.

Beeld StijnStijl Fotografie

In het Café komt alles samen. Hier ontmoeten klanten en collega’s elkaar voor overleg en samenwerking in een ontspannen setting met goede, gezonde catering.

Bij het interieurontwerp van het gebouw is goed nagedacht over de zichtlijnen. Je kunt heel ver kijken en er zijn weinig kaders en barrières. Dit draagt bij aan de openheid en toegankelijkheid die het pand uitstraalt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Anthony Fokkerweg 15
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel The Core Hoofdkantoor CBRE door CBRE
  • Medewerkers Ramon Beijen, Birgit van de Steenhoven, Johan Pragt, Bente Bollen
  • Adviseur constructie Van Rossum Installatie, Son en Breugel
  • Adviseur installaties E&W Installatietechniek, Zoetermeer & CBRE, Amsterdam
  • Adviseur akoestiek Peutz, Zoetermeer
  • Adviseur bouwfysica CBRE, Amsterdam
  • Adviseur brandveiligheid Peutz, Zoetermeer
  • Aannemer Aalberts Bouw, Loosdrecht/Zeist
  • Beeldend kunstenaar Michiel Folkers, Amsterdam
  • Bouwmanagement CBRE, Amsterdam
  • Toeleveranciers Schneider Electric, Hoofddorp. Terberg, IJsselstijn. Makers of Sustainable Spaces (MOSS), Amsterdam. Enbiun, Amsterdam. Desso, Amsterdam. WeCanteen, Amsterdam. Interface, Scherpenzeel. HDV Signmakers, Amsterdam. Tuttobene, Amsterdam. Hello Energy, Rotterdam. Hydrozorg Interieurbeplanting, Rilland. SV Collection, Rotterdam. Wilkhahn, Nederland. DFS, Nederland. Bewegende Delen, Amsterdam. Metos, Deventer. Finitouch Interieurbouw, Amersfoort. Maars Living Walls, Deventer. Philips Lighting, Eindhoven
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 6.960 m² (inclusief parkeerplaatsen 39 stuks, fietsenstalling 80 stuks)
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 4.700 m²
  • Programma herontwikkeling / renovatie
  • Voorlopig ontwerp juli 2018
  • Definitief ontwerp augustus 2018
  • Aanvang bouw maart 2018 (casco)
  • Oplevering februari 2019
  • Opdrachtgever CBRE, Amsterdam
  • Ontwerpbureau CBRE, Amsterdam
Reageer op dit artikel