Project

ARC19: Interieur nieuw hoofdkantoor ASICS EMEA Hoofddorp – CBRE i.s.m Powerhouse Company

Interieur

Het nieuwe hoofdkantoor van ASICS is een showcase voor andere kantoren wereldwijd, volledig ingericht in lijn met de filosofie ‘Sound Mind In A Sound Body’. Het faciliteert een nieuwe ontwikkeling in de organisatie en daarnaast straalt de kantooromgeving sportiviteit en gezondheid uit.

Toelichting CBRE – In het nieuwe kantoor kunnen medewerkers van ASICS op verschillende manieren werken en elkaar ontmoeten. Het kantoor faciliteert een efficiënte, herkenbare en gevarieerde werkomgeving, met zowel traditionele kantoorruimte als focusruimtes, flexibele aanlandplaatsen en dynamische open zones. Hiermee ondersteunt het de wens van ASICS om op een nieuwe manier te gaan werken, van een meer gesloten vorm naar open samenwerking en co-creatie in projectteams met mensen van verschillende afdelingen. Daarom zijn er bijvoorbeeld meerdere projectzones en ontmoetingsplekken gecreëerd.

Beeld Stijn Stijl Fotografie

De identiteit van het sportmerk is overal terug te zien. De hele vormgeving van het interieur is geïnspireerd op Japanse constructies en vakverdelingen. Er zijn typisch Japanse materialen als Shou Sugi Ban (gebrand hout) en bamboe toegepast. Elke vergaderruimte heeft een eigen sfeer, die is geïnspireerd op een Japans thema zoals origami of manga. Door het gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren, ontstaat er een perfecte balans tussen de dynamiek van het gebouw en de rustige uitstraling van het interieur.

Beeld StijnStijl Fotografie

Doordat de trappen op iedere verdieping op een andere plaats zitten, heeft iedere verdieping een andere vorm. Dit zorgde voor zowel uitdagingen als kansen bij het inpassen van het werkplekconcept, en heeft uiteindelijk geleid tot een uniek, gevarieerd en toch coherent geheel.

Met deze inrichting van het nieuwe kantoor is ASICS haar tijd ruim vooruit. Het merk biedt hier een optimale, gezonde werkomgeving.

Bekijk onderstaand ook de video over het nieuwe kantoor van ASICS:

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Taurasavenue 165
  • Plaats Hoofddorp
  • Projecttitel Interieur nieuwe kantoor ASICS
  • Projectarchitect(en) Martijn Prins (CBRE), Birgit van de Steenhoven (CBRE), Meagan Kerr (Powerhouse Company)
  • Adviseur constructie IMD Raadgevend Ingenieurs, Rotterdam
  • Adviseur installaties DEERNS, Rijswijk & CBRE, Amsterdam
  • Adviseur akoestiek DGMR, Den Haag
  • Adviseur bouwfysica DEERNS, Rijswijk
  • Adviseur brandveiligheid DGMR, Den Haag
  • Aannemer Pleijsier Bouw, Genemuiden
  • Interieurarchitect Powerhouse Company, Amsterdam i.s.m. CBRE, Amsterdam
  • Landschapsarchitect LAP Landscape & Urban design, Rotterdam
  • Beeldend kunstenaar Gerben Haring – Grafisch vormgever
  • Bouwmanagement DVP Diepenhorst de Vos & Partners, Den Haag & CBRE, Amsterdam
  • Samenwerkende architect Powerhouse Company, Amsterdam
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 12.667 m²
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 11.856 m²
  • Voorlopig ontwerp interieur ontwerp juli 2017
  • Definitief ontwerp interieur ontwerp oktober 2018
  • Aanvang bouw Casco bouw juni 2017, inbouwpakket oktober 2018
  • Oplevering maart 2019
  • Opdrachtgever ASICS EMEA
  • Ontwerpbureau Powerhouse Company i.s.m. CBRE
Reageer op dit artikel