Project

ARC19 Hotelgevoel thuis – Richèl Lubbbers Architecten

Business

Deze twee-onder-een-kapper past helemaal in de bossfeer van Driebergen, maar is tegelijkertijd eigenzinnig en op de familie vormgegeven. De staat van onderhoud was verdrietig, daarom is gekozen om de gehele woning te renoveren. Dit resulteerde in een totaalverbouwing binnen, met een stoer en robuuste uitbouw die zich relateert aan de bestaande sobere en ingetogen architectuur van eind jaren dertig.

Toelichting door Richèl Lubbbers Architecten – De gehele woning is onder handen genomen, waarbij op de eerste verdieping de binnenwanden opnieuw werden geplaatst zodat elke kinderkamer even groot werd en tevens een mooie badkamer een plek kreeg. Op de zolder is één ruime slaapkamer mét inloopkast en een prachtige eigen badkamer-en-suite gerealiseerd. Deze geeft het gevoel dat je je in een hotelkamer begeeft.

Op de BG werd ingezet op een directe verbinding tussen de keuken en het buitenterras. Langs trekkabels groeien binnenkort klimplanten, die naast een hoop sfeer tijdens een zwoele zomeravond ook dient als natuurlijke zonwering overdag! Via de aangrenzende doorloop kom je terecht in de bijkeuken met opbergruimte. Waar alle losse onderdelen fijn uit het zicht verdwijnen en hierdoor een ruim werkblad overblijft. Het dakraam zorgt ervoor dat ook op de donkere dagen voldoende daglicht in de woning toetreedt. En natuurlijk op het kookgedeelte!

Terwijl in de keuken een heerlijke maaltijd wordt bereid is de erker een plek waar de kinderen rondhangen in de schommelstoel. En al turend naar buiten een Donald Duck lezen in de vensterbank, die tevens een opbergplek is voor al het speelgoed. Zo is een fijne plek ook nog eens heel functioneel! Met de juiste materialen en een heerlijk vloerkleed wordt ook een open ruimte een intieme plek waar de kinderen graag een spelletje spelen.

Dit maakt dat de keuken meer wordt dan alleen een plek waar gekookt wordt. Je komt hier samen met de kinderen na een lange werkdag.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Gaesbeeklaan
  • Plaats Driebergen
  • Projecttitel Hotelgevoel thuis
  • Projectarchitect(en) Richèl Lubbers
  • Medewerkers Floriaan Willemse, Jasmijn Rothuizen, Tom van Zuilen
  • Aanvang bouw 2018
  • Oplevering 2018
  • Ontwerpbureau Richèl Lubbers Architecten, Utrecht
Reageer op dit artikel