Project

ARC19: Hidden village Den Haag – Global Architects

Architectuur

Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een ‘verborgen dorp’, zowel op stedenbouwkundig als intern niveau. Global Architects presenteert hiermee het dorp en de woning in essentie als hetzelfde.

Toelichting door Global Architects – Het concept Hidden Village is in samenspraak met de toekomstige bewoners tot stand gekomen. Binnen een volume van 600 m3 is een programma ontworpen van een woonkamer, eetkamer met open keuken, 4 slaapkamers, 2 badkamers, een kantoortje, waarbij de bewoners elkaar steeds weer kunnen ontmoeten in de open leefruimtes rond de vide.

Op deze wijze is invulling gegeven aan de woonwens voor het hebben van verschillende ‘plekken’ waar ouders en de kinderen apart kunnen zijn, maar tegelijkertijd wel direct contact met elkaar kunnen hebben. Voorbeelden hiervan is de 7 meter lange vensterbank waar men kan zitten, de bloktrap die de kamer insteekt of het balkon dat grenst aan de kinderslaapkamers.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Sneephof 5
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Hidden Village
  • Projectarchitect(en) Arthur S. Nuss, Tomas Beranek en Ivo Oosterbaan
  • Ontwerpbureau Global Architects

Locatie

Reageer op dit artikel